2016 Camilla og Nikolaj i Østen Side 1 - Ellinge Billedeserier Øvrige

Ellinge
Et smørhul på Fyn
Ellinge
Gå til indhold
Camilla og Nikolaj i Østen - 2016
Af Verner Eg


Camilla (Jeppesen. Tidligere Pårupvej 58) og Nikolai er taget på en flere måneders tur til den anden side af kloden.

De er begyndt at sende billeder og tekst hjem, og jeg har fået lov til at bringe et udpluk her på hjemmesiden.
24. februar 2016
Vi er nu kommet frem til Hanoi efter en lang rejse på 18 timer.
Byen er fuld af scootere og biler der dytter (dag og nat),  så det skal vi lige vænne os til!

Turen startede med, at vi i lufthavnen fik fortalt, at vi måske ikke kunne komme til Vietnam alligevel. Vi skulle nemlig kunne dokumentere, at vi ville rejse ud af landet igen. "Åh nej" tænkte vi og gik lidt (læs: meget) i panik! Heldigvis løste det hele sig efter en snak med chefen for Qatar (vores flyselskab). Pyha! Afsted kom vi.

Flyveturen var lang og folk larmede, så det var ikke meget vi fik sovet. Det betød, at vi gik tidligt i seng, efter at have vandret Hanoi's gamle bydel tynd for at finde den restaurant vi var blevet anbefalet at spise på. Det viste sig,  at den lå lige rundt om hjørnet og at det bare var os der havde forvildet os noget af en omvej!
Vi nåede på vejen at møde en forfærdelig gammel Vietnameserdame, der lokkede Nikolaj i en fotofælde. Det kostede os 100 kr, men til gengæld fik Niko også et flot billede og en pose med Ananas.


Det lærte han dog af - og det kommer ikke til at ske igen!


Maden på restauranten var lækker og vi fik 4 - retters menu for 33 kr pr. Person. Både suppe, ris med oksekød, ris med svinekød, Forårsruller og noget mærkelig Yoghurt til dessert  - mætte blev vi og skyndte os hjem i seng - igen efter en MEGET lang gåtur fordi vi ikke kunne finde vej!


Idag har vi været rundt i byen igen. Vi startede dagen ud med at cykle rundt i byen med vores nye cykelven Dam. Han var rigtig sød og viste os nogle forskellige små gader i byen. Det var utrolig rart at køre rundt med ham, for normalt er man temmelig udsat som fodgænger.
Som i næsten kan se på billederne er vejret ikke vildt godt. Men det holder tørt og er heldigvis varmere end hjemme!

Vi har også fået super lækker sandwich fra det lokale gadekøkken.


I morgen skal vi tidligt op, for vi skal ud at sejle på Halong Bay. Det glæder vi os til!

I får også lige et stemningsbillede. Udsigten fra vores altan på hotellet.


I får også lige et stemningsbillede. Udsigten fra vores altan på hotellet.
Som i kan se, ser det en smule slumagtigt ud (og her lugter da også en smule af prut), men det er rigtig hyggeligt og vi nyder det rigtig meget.

Håber i har det godt  derhjemme.

Mange knus fra Nikolaj og Camilla

27. februar 2016
Vi har de sidste to dage tilbragt vores tid på et lækkert sejlskib i smukke Halong Bay i Vietnam.

Halong Bay kom i 2011 på listen over et af verdens 7 vidundere, og vi må da også indrømme at det var utrolig flot!

Vi sejlede i 2 dage sammen med bl.a. et andet ungt par fra Sverige, en gut fra Amsterdam, en dame fra Frankrig og to fra Singapore. Derudover var der selvfølgelig også vores guide "popeye" som altid var klar med gode facts!


Det var super hyggeligt, og udover at udforske Halong Bay, sang vi bl.a. karoke på Vietnamesisk (meget sjovere end det lyder!), fiskede efter blæksprutter og besøgte en grotte.


Grotten var meget større end det ses på billedet og var fyldt med klippeformationer der lignede forskellige ting. Fx happy Buddha og nedenstående:


Vi vil lade billedet tale for sig selv!

Derudover var vi oppe på en virkelig flot udkigspost på Titop Island. Her kunne man virkelig se hvor stor og flot Halong Bay var.


Dog var det lidt af en udfordring at komme op af den meget stejle trappe for Camilla, der synes der var MEGET langt ned.

Vi er nu taget videre til Ninh Binh, hvor vi bliver et par dage!


www.ellinge.dk
www.ellinge.dk
Tilbage til indhold