2016 Camilla og Nikolaj i Østen Side 4 - Ellinge Billedeserier Øvrige

Ellinge
Et smørhul på Fyn
Ellinge
Gå til indhold
Camilla og Nikolaj i Østen - 2016
Af Verner Eg
Camilla (Jeppesen. Tidligere Pårupvej 58) og Nikolaj er taget på en flere måneders tur til den anden side af kloden.

De er begyndt at sende billeder og tekst hjem, og jeg har fået lov til at bringe et udpluk her på hjemmesiden.
2. maj 2016

Kuala Lumpur og Taman Negara

Den sidste uges tid har vi brugt vores tid i Kuala Lumpur. Som vi skrev sidst, havde vi lejet en lejlighed af et kinesisk par gennem airbnb og det fortrød vi ikke et sekund.Lejligheden lå i et kæmpe kompleks kaldes Regalia Apartments. Det var meget luksuriøst I forhold til hvad vi har været vant til - og så endda til en pris der kun var 20 kr dyrere end det vi ellers har været vant til at give!

Lejligheden lå på 27. Etage og det var fantastisk at slippe for følelsen af at bo på hotel/hostel for en tid. Her var det bare os, og vi havde alt vi havde brug for i lejligheden.

Vi fik vasket alt vores tøj hvilket var dejligt! Nu havde vi endelig en helt ren rygsæk, det var lang tid siden.

Vi fik lavet vores egen mad i lejlighedens køkken og sjovt nok så var det helt vildt dejligt ikke at skulle spise ude et par dage!

Tiden i Kuala Lumpur gik med at besøge nogle af byens shoppingcentre. (Der er RIGTIG mange!) Vi besøgte bl.a. et der var kæmpestort - nok rosengårdscentret gange 10 - som blandt andet husede en forlystelsespark  og et stort marked. Det var lidt sjovt at opleve, og selvom vi var der længe fik vi ikke engang set halvdelen af centeret.


Derudover så vi selvfølgelig byen og de berømte Petronas Towers. Både om dagen og om natten fra lejlighedskompleksets skybar.Vi besøgte også Batu Caves som vi tog til med tog, hvilket også var en spændende oplevelse. Grotterne huser en masse statuer af hinduguder og mange tager på rejse hertil for at opleve dem. Vi fik kigget lidt rundt og læst lidt om historien, men det sjoveste vi oplevede der, var de frække aber der stjal alt de kunne komme i nærheden af.Efter at have været i Kuala Lumpur trængte vi lidt til noget andet. Så vi tog metroen hen til Titiwangsa station, hvor vi havde læst at der gik en bus i retning mod Taman Negara - verdens ældste regnskov.

Afsted kom vi til Jerantut - Stationen hvor vi skulle skifte bus. Her fik vi hurtigt snakket med en dame der solgte billetter til en offentlig bus ca. To timer efter vores ankomst. Det var helt fint,  så kunne vi nemlig lige få noget frokost og få snakket lidt med en franskmand vi netop havde mødt om gode tips til Singapore, som vi jo skal til inden længe.

I alt gav vi 35,5 MYR for turen til Taman Negara ved at planlægge det selv, havde vi skulle købe en færdig "pakke" havde det koster fra 75-95 MYR. Så det var meget rart at vide, at vi kunne bruge de penge på noget sjovere senere.

Vejen til Taman Negara bød på lidt blandede oplevelser. Selve køreturen var fin, men det vi så når vi kiggede ud af vinduerne var skræmmende.
Engang har regnskoven dækket det meste af det centrale Malaysia, men vi så tydelige spor af menneskernes brug af jorden. Overalt var der palmeplantager, hvor regnskoven engang havde været. Og utallige lastbiler kørte med gamle tykke fældede træer, for at gøre plads til flere. Jorden blev flere steder brændt af og i det hele taget kunne vi godt fornemme hvor hurtigt det går - i den forkerte retning.
Palmeplantagerne bliver brugt til produktion af palmeolie, også kendt som vegetabilsk olie. Som bruges i mange forarbejdede fødevarer som eksempelvis chips og fastfood. Og det fældede træ bruges til møbler som eksporteres til forskellige lande rundt i verden.

Da vi ankom til Kuala Tahan, den lille by der ligger op af floden ind til Taman Negara begav vi os i retning mod stedet vi skulle overnatte. Vi havde inden vi ankom snakket med et malaysisk pensioneret ægtepar, som havde nogle hytter helt ned til floden hvor vi kunne bo.

Ægteparret, Anna og Abdul (Jab) var så søde og gæstfrie. Hver aften lavede de os en kop kaffe og delte en masse spændende historier med os. Jab havde arbejdet som ranger i Malaysias regnskov i 23 år og det han brændte allermest for, var at sørge for at populationen af næsehorn og tigere ikke blev mindre. Desværre vidste han godt, at der blev færre af dem hele tiden pga. Jægere, men han håbede at folk en dag ville få øjnene op for problemet.


I Taman Negara valgte vi også, lidt spontant, at tage på en to dages trekkingtur ud i junglen. Vi var begge lidt nervøse for det, da det bl.a. indebar overnatning i en grotte, men blev ret hurtigt enige om, at det kunne være fedt at opleve den indre regnskov.

Vi tog derfor afsted dagen efter.

Om morgenen mødtes vi med vores guide som skulle lede vej ind gennem regnskoven. Vi fik udleveret 4 store flasker med vand, 2 pakker hurtig-nudler, en dåse med sardiner i tomat, lidt snacks til hvis vi gik sukkerkolde, stearinlys, tallerken, kop og bestik, sovepose og liggeunderlag.

Det hele blev pakket ned i vores rygsække og så gik turen ellers til et kontor for at få tjekket vores ting igennem. Folkene på kontoret skulle notere alt hvad vi havde med, særligt plastik og lignende, da det ikke var tilladt at efterlade det mindste i skoven.

Efter en times tid gik turen så afsted.Vi sejlede ned af regnskovens brune flod i en halv times tid indtil vi nåede til regnskovens Canopy-walkway. En 2 km lang hængebro 25 meter oppe i trætoppene. Vi gik turen på broen, inden turen fortsatte ind i den knap så turistede del af regnskoven.Vi sejlede i godt 2.5 time som indebar at vi bl.a. måtte ud at gå i floden for at skubbe båden videre. Dette skyldes, at det er tørtid og der derfor er meget lidt vand i floden. Vi blev en lille smule forsinkede i forhold til tidsplanen, og dette betød, at vi derfor skulle skynde os ekstra meget på trekket ind til Grotten hvor vi skulle overnatte.
 
 
Trekket som kun var lidt under 9 km var sindssygt hårdt. Ikke fordi vi gik voldsomt meget op af bakke, men mest fordi det var 35 grader, en utrolig høj fugtighed og absolut ikke en eneste vind nede på regnskovens bund.


Vi svedte så meget, at vores remme på rygsækken kunne vrides og vi tissede ikke en eneste gang - på trods af at vi havde drukket lidt over 3 liter vand.Heldigvis formåede vi at ankomme til Grotten lige inden det blev for mørkt. Vi fik gjort klar til at lave mad og fik ellers slappet godt af ovenpå en hård dag.
 
 
Om aftenen gik turen atter ud i regnskoven, vores guide Epi ville vise os noget af det dyreliv der dukker op når mørket falder på. Vi så bl.a. edderkopper på størrelse med vores hænder, flagermus i massevis og i forskellige størrelser, og så var vi også heldige at se et malaysisk pindsvin.
 
På trekkingturen om dagen så vi også en masse nylavet elefanthøm, men desværre ingen elefanter.


Efter vores gåtur gjorde vi os klar til at gå i seng - og der gik ikke andet end et par minutter før vi faldt vi søvn.
 
Vi havde ellers været bange for om vi nu turde sove i Grotten, men vi var så trætte at vi slet ikke tænkte over alle de mærkelige dyrelyde vi hørte og de flagermus som hang lige over vores hoveder.
 
 
Om morgenen skal vi dog love for at flagermusene fik gjort opmærksom på dem selv. Vi vågnede ved at noget vådt og illelugtende blev ved med at lande på os... efter et par gange at have tørret det væk halvsovende, vågnede vi og opdagede at vi var sølet ind i... tis og lort.. fra flagermusene som hang lige over os. Det var helt ekstremt ulækkert, men vi kom da hurtigt ud af sengen - selvom vi stadig var godt trætte!


Morgenmaden bestod af hvidt toastbrød og der gik ikke længe før vi havde pakket sammen og var klar til endnu et trek gennem regnskoven.
Igen var det utroligt varmt, men heldigvis var der på halvvejen en flod hvor det var muligt at bade en smule. Det var blot vigtigt at holde øje med igler, da der er masser af disse i regnskovens floder. Niko fik da også en lille en, men den nåede heldigvis kun at sætte sig på hans trøje.
 
Vi spiste frokost ved floden og nød lyden af regnskoven. Omkring os fløj store neonblå sommerfugle og kollibrier - og de største hvepse vi nogensinde har set (omkring 3-4 cm lange!).
  
Efter halvanden time fortsatte vores tur videre.
 
Der gik ikke andet end 20 minutter før vi kunne begynde at mærke lidt vind. "Ah hvor dejligt" tænkte vi helt automatisk til at starte med, men da vores guide fortalte os, at vinden var noget af det man skulle være mest bange for i regnskoven, ændrede vi ret hurtigt mening. Ca. 2 minutter efter han sagde dette kunne vi høre noget der lød som torden i det fjerne. Vores guide begyndte at gå hurtigere, men fortalte os ikke rigtigt hvorfor. Pludselig, 10 meter fra os, begyndte de store træer at vælte og tage flere med i faldet! Vi panikkede lige i et kort øjeblik og indså pludselig,  at det ikke var torden vi havde hørt - men i stedet træerne der faldt overalt i skoven pga vinden.
Vi forstod nu hvorfor vores guide gik så hurtigt og fik selv benene på nakken. Efter at have spurtet gennem regnskoven så hurtigt vi nu kunne uden at falde i trærødderne ankom vi til en form for shelter som nogle jægere i regnskoven havde bygget. Det var heldigt, for pludselig begyndte det også at regne. Mere end vi nogensinde har set før.
 
På 30 sekunder var hele skovbunden fyldt med 40 cm vand og de tørre stier vi før havde gået på var nu forvandlet til floder.
Vores guide fortalte, at regnen ikke ville stoppe før om lang tid. Så vi måtte forsøge at begive os ud i det.
Vi gik i vand op til benene, det var glat og vi blev fuldstændig gennemblødt. Overalt flød iglerne rundt, men det eneste vi tænkte på var at komme ud af regnskoven inden skovbunden blev for blød og flere træer begyndte at vælte.
Efter en times tid nåede vi heldigvis den store flod hvor vores båd skulle hente os. Vi kunne endelig slappe lidt af!

Bådturen på vej hjem var fantastisk. Vi følte os som de sejeste i hele verden og alt kunne bare komme an. Det var lige meget at vi lugtede af sved og sure tæer, at vi var gennemblødt fra top til tå, at vi nok var fyldt med igler nede i vores mudrede sko og at vores kroppe var trætte. Det havde været en fantastisk tur.
Vi holdt ind ved en flodbred på vej tilbage og badede i det brune vand med sko og tøj på. Vi var så klamme at det var fuldstændig ligemeget - og hvor var det skønt!
Da vi kom hjem til Anna og Jab skulle de selvfølgelig høre alt om turen, og det var så hyggeligt at dele det med dem over en dejlig varm kop kaffe.
Nu er vi atter i Kuala Lumpur hvor vi lige har et par dage inden kursen går mod Singapore. Vi har fået vasket vores ulækre tøj i håndvasken og vores værelse ligner lidt et bombet lokum.Mange hilsner Nikolaj og Camilla10. maj 2016
Singapore

Fra Kuala Lumpur havde vi bestilt en bus der skulle køre os til Singapore. Vi ville gerne spare en overnatning, og valgte derfor den seneste og billigste bus der kørte omkring midnat. Det betød, at vi brugte den sidste dag i Kuala Lumpur på at slå tiden lidt ihjel i et par shoppingcentre og på McDonalds. Det var utrolig kedeligt, og vi fortrød et par gange at vi ikke bare var stået tidligt op og taget afsted noget før, men afsted kom vi – og vi ankom til Singapore omkring kl 5 næste morgen – meget tidligere end lovet.


Vi fandt rimelig hurtigt vores hostel. Da vi kom ind blev vi ikke mødt af en eneste sjæl, udover et par gamle kinesere der stod ved et par computere og spillede poker.

Vi kiggede lidt rundt i rummet, som var fyldt med borde med tomme ølflasker og et par mennesker der sov rundt på gulvet. Lidt mærkeligt synes vi.

Pludselig dukkede en mand op i mørket og fortalte os at vi bare skulle lægge os til at sove på gulvet eller i en sækkestol, for receptionisten ville først komme omkring kl 8.

Vi fik lagt os i en sækkestol. Som til vores glæde var smurt ind i gammelt alkohol og faldt i søvn efter et stykke tid..

Da vi vågnede var vi indsmurt i sved og “hvad-end-der-nu-var-spildt” og følte os rigtigt ulækre og trætte – eftersom vi nok kun havde sovet sammenlagt 2-3 timer. Vi fik spurgt hvornår vi kunne tjekke ind på vores værelse,  og det var desværre først kl 15.30 om eftermiddagen.

Så vi tænkte “lad os da tage i zoo”.

Hurtigt i bad og noget tøj på, og så forsøgte vi ellers at undgå at ligne en zombie resten af dagen!

Vi tog henholdsvis metro og bus for at komme hen til Singapore Zoo.
Det var utrolig nemt, og deres transportsystem skulle da også være nær verdens bedste.

Da vi ankom startede vi i den del af Zoo’en der kaldes “river safari”. I denne del er der som navnet også antyder, flest dyr der lever i eller nær floder.

Vi så en masse seje dyr vi aldrig havde set før og var virkelig overraskede over hvor fantastisk en zoo det var. Her var virkelig gjort noget ud af det, og informationerne om dyrene var overskuelige og indbydende. De gjorde en dyd ud af at oplyse folk om hvor stor en indflydelse vi mennesker har på miljøet og dyrelivet – også på de dyr vi ikke engang vidste eksisterede. Ofte hører vi kun om de kendte dyr som eksempelvis tigeren og næsehornet. Men hvor var det fantastisk også at blive gjort opmærksom på hvordan eksempelvis fisk bliver behandlet i ivren efter at “høste” kaviar.

(Den var kæmpe stor og fulgte os med øjnene)


Efter denne del, tog vi videre til den mere normale del af zoo. Det var dog stadig ikke en zoo som vi kender det derhjemme fra, her kunne dyrene nemlig bevæge sig frit (lige bortset fra de farlige af dem selvfølgelig). Vi så aber, orangutanger, øgler, fugle, kæmpe flagermus osv. Alle få meter fra os. Det var en fed oplevelse, og man kunne se, at dyrene også nød godt af det. De havde nogle rigtig fine forhold.


(Som I kan se kunne man komme MEGET tæt på)Om aftenen tog vi på Nat-safari. Vi kunne godt mærke at vi efterhånden var godt trætte, men vi ville gerne have oplevelsen med.
Vi så først et dyreshow, hvor nogle af nattens dyr kom frem. Der blev fortalt en historie om hvor vigtigt det er at vi mennesker husker at sortere vores affald. Selv odderen kunne finde ud af det – så kan vi også!

Nat-safarien foregik ved at vi blev kørt rundt i et lille tigerstribet tog (meget børnevenligt – vi ved det!). Men det var faktisk en rigtig god tur. Under køreturen blev der fortalt info om dyrene, og det var sjovt at se hvor aktive de var om natten i forhold til om dagen!

Nu var vi også godt trætte.. så vi begav os halvsovende hjemad. Igen med bus og metro.

Næste dag var vi rundt i Singapores mange shoppingcentre og bl.a. nede af Orchard Road.
Orchard Road er en lang gade med en masse centre og primært butikker som Prada, Gucci, LV og andre butikker som almindelige mennesker ikke har råd til at handle i. Heldigvis fandt vi en H&M blandt de mange meget dyre butikker. Den passede lidt mere til vores pengepung. Det var dog sjovt at opleve så stor en gade med så mange butikker og centre ved siden af hinanden.


Dette center lå ved Gardens by The Bay og er en del af Marina Bay Sands. Det er et kæmpe shoppingcenter med en lille flod inde i midten hvor man kan sejle i gondol. Marina Bay Sands er også et hotel og huser en båd på toppen med pool og en lille park. Ret vildt.


Om aftenen tog vi hen til Gardens by The Bay. Hvor vi sad ved flodbredden og spiste en omgang billig Take-away fra den lokale nuddel-og-ris-biks.

Derefter begav vi os rundt i parken og så også et fantastisk lysshow. Der var virkelig gjort noget ud af det!


Dagen efter tog vi til Sentosa Island. En lille ø i det sydlige Singapore. Øen er spækket med forlystelser og vilde aktiviteter. Der var nærmest ikke det man ikke kunne foretage sig. Man kunne prøve at skydive i en vindtunnel, springe i trapez, zip line, surfe og meget meget mere.
Vi tog et smut forbi stranden og Universal Studios. Det var en hyggelig dag, hvor vi ikke foretog os så meget andet end at tulle lidt rundt.
 
 
Singapore var virkelig en fed by hvor vi følte os hjemme nærmest fra dag ét.  Der er utroligt rent og pænt overalt, man føler sig tryg på gaden og folk var søde.
 
Byen var også meget fremtidsagtig. Alting var utrolig stort, tingene spillede bare og der var nærmest ikke en plet skidt at finde på gaden. Vi var meget imponerede.
 
 
Nu sidder vi på Bali i Indonesien, et af de sidste stop inden vi skal hjemad.
 
 
Vi håber I nyder godt af det dejlige vejr dehjemme.
 
 
Mange hilsner Nikolaj og Camilla

22. maj 2016

Bali (del 1)

Fra Singapore fløj vi videre til Denpasar på Bali. Der ankom vi ved 20-21 tiden, trætte og forvirrede som man stort set altid er, når man ankommer til et nyt og fremmed sted. Vi fik hævet nogle penge i ankomsthallen, og shanghajet en taxi som kørte os til vores b&b hotel i Seminyak. Dette var dog lidt af en udfordring, da vi havde hørt,  at man kun skulle benytte én bestemt slags taxi – nemlig bluebird taxi. Problemet var bare, at disse ikke var tilladt i lufthavnens ankomsthal og det var derfor kun alle de andre taxier vi blev mødt af – som jo selvfølgelig forsøgte at sælge os turen til Seminyak til overpris.  Vi løste dog hurtigt det problem ved at gå ovenpå i lufthavnen og over til pladsen hvor taxierne ankommer med passagerer til lufthavnen. Her fik vi prejet en “rigtig” taxa, der kørte med taxameter og afsted tog vi!

Bali er fyldt med kultur og religion, hvilket kan ses overalt på øen. Næste morgen efter vores ankomst til Seminyak besluttede vi os nemlig for at gå til stranden, hvor vi ude på gaden stødte på ofringer og små templer overalt.Folket gør rigtig meget ud af deres udsmykning. Både mænd og kvinder har blomster i håret, bærer sarong og overalt bliver man mødt af en duft af blomster og røgelse. På hotellerne, hvor vi har overnattet har der også ligget små blomster over det hele og været pyntet op på rigtig balinesisk vis. Vi synes det er fantastisk!


Da vi ankom til stranden fandt vi hurtigt ud af, hvorfor Bali er kendt som et surfingmekka. Bølgerne var omkring 2 meter høje og man kunne nemt se 20 surfere jagte den ene høje bølge efter den anden ude på havet. Dette betød dog også, at det ikke ligefrem var en perfekt badestrand som vi var kommet til.. Nikolaj var nemlig ude i vandet for at blive kølet ned, men blev overrumplet af en kæmpe bølge. Han fik lidt af et chok da den var så stærk, at han ikke kunne komme op igen før efter at bølgen havde lagt sig.Da vi ankom til stranden fandt vi hurtigt ud af, hvorfor Bali er kendt som et surfingmekka. Bølgerne var omkring 2 meter høje og man kunne nemt se 20 surfere jagte den ene høje bølge efter den anden ude på havet. Dette betød dog også, at det ikke ligefrem var en perfekt badestrand som vi var kommet til.. Nikolaj var nemlig ude i vandet for at blive kølet ned, men blev overrumplet af en kæmpe bølge. Han fik lidt af et chok da den var så stærk, at han ikke kunne komme op igen før efter at bølgen havde lagt sig.


Heldigvis var der et par Beach clubs længere nede af stranden, hvor vi kunne slappe af. Disse clubs havde swimmingpool med udsigt til havet og man kunne får lækre drinks serveret. Det var en lille smule luksus og en lille smule over vores budget, men det var eneste mulighed vi havde, nu vores hotel ikke havde pool. Dog fandt vi et sted med ok priser, nemlig W, hvor vi kunne sidde uden at blive pålagt at bruge 250 danske kroner på mad/drikke.Efter et par dages dasen og shopping i Seminyak, var det også på tide, at opleve den lidt mere kulturelle side af Bali. Vi tog derfor til Ubud, som bl.a. Husede den hellige abe skov, utallige rismarker og flotte templer. I Ubud boede vi på et guesthouse i bygget i traditionel Balinesisk arktitektur, hvilket var rigtig smukt. Familien vi boede hos var rigtig søde og hver dag serverede de morgenmad til os på terassen foran vores værelse.


Vi besluttede os for at kontakte en chauffør, som kunne køre os rundt til forskellige destinationer, som vi selv kunne bestemme –  sammen med hans hjælp. Vi fandt hurtigt ud af hvilke attraktioner og steder vi ville se – selvom der var alt for mange spændende steder at besøge. Det må vi gøre en anden gang!

Kl 9 om morgenen blev vi hentet af vores chauffør Putu, som vi endte med at blive rigtig gode venner med. Putu kørte os først til nogle rismarker, hvor vi kunne trave lidt rundt.

En lokal der gav os en kokosnød! Lækkert i varmen!Efter at have gået på stierne mellem rismarkerne, var vi godt gennemblødte af sved og blev glade for at se Putus bil med aircondition for enden af markstien.

Vi blev herefter kørt ud til et udsigtspunkt, hvor vi kunne se en vulkan, som sidst var i udbrud i år 2000. Her var der også rigtigt flot. Camilla fik taget nogle billeder også var vi klar til næste stop.
Næste stop var forskellige templer. Her gav Putu os selvfølgelig helt traditionel beklædning på, så vi kunne træde ind i templet uden at støde nogen.Vi så hvordan de blev velsignet i det hellige vand og så hvordan templerne var meget smukt dekoreret med alle deres forskellige guder. Helt utrolig smukt!


Til sidst tog Putu os med ud til et vandfald hvor vi kunne bade efter den lange dag. Det var dejligt forfriskende og lige hvad vi trængte til!Det var en skøn dag sammen med Putu, og han gjorde virkelig alt for at vi havde en god tur. Bl.a. købte han os mangosteen som vi ikke havde smagt før og inviterede os hjem til ham selv hvis vi en dag fik tid.

Han var virkelig en hårdtarbejdende mand, som vi kun ønsker det bedste. Pengene vi gav ham for turen skulle gå til hans børns skolegang, så de forhåbentlig kunne få et ordentligt job når de blev ældre. Vi kan kun anbefale ham til andre der besøger Bali en dag!


Næste dag besøgte vi selvfølgelig abe skoven med alle de meget frække og sjove aber. Det var en hyggelig oplevelse. Selvom de var meget frække!Vi nåede også at deltage i en utrolig lærerig og ikke mindst lækker cooking class. Vi blev hentet tidligt om morgenen kl 7.50, hvorefter turen gik ud på det lokale marked. Her skulle vi selvfølgelig finde alle de lækre ingredienser til maden, og vi fik samtidig lidt forskellig information om råvarerne. Det var rigtig spændende.Slangefrugt. Den havde vi ikke smagt før, men den var overraskende god. Navnet kommer af udseendet, hvis ikke man havde gættet det.
Efter markedet skulle vi til selve madlavningsdelen. Vi skulle kreere en 3 retters menu bestående af en salat til forret, kylling og satayspyd til hovedret og sort ris grød til dessert.


Alle de lækre ingredienser!


Vores arbejdsplads!Det blev så lækkert at vi nærmest ikke kan forstå at vi lavede det! Wow vi er nogle mesterkokke hvis vi selv skal sige det.

Vi lader billederne tale for sig selv!

Men… inden vi måtte spise al den gode mad skulle der selvfølgelig laves ofringer. På Bali er det nemlig sådan at der laves en ofring til guderne inden hvert måltid som består af nogle essentielle ting, samt små dele af den mad man selv skal have.


Her ses de små skåle med ofringer samt røgelse spinde der lader energien ryge op til guderne.Nu måtte vi endelig spise, og vi må ærligt sige at det næsten smagte bedre end det ser ud!


Om aftenen tog vi hen for at se kecak ilddans. En traditionel dans som udføres til tempelbegivenheder. Musikken laves af mænd i en cirkel som siger forskellige lyde, og så danser kvinder og mænd om en brændende søjle mens de fortæller en historie.
Hele showet sluttede af med en mand i trance, der dansede og sparkede rundt til glødende kokosnødder.Han blev selvfølgelig takket af præsten for hans indsats. Det var sjovt at opleve hvordan de gør i deres religion.

Vi håber I alle har det rigtig godt derhjemme. Vi nyder hvert fald vores sidste dage her på turen, og har idag fejret, at vi har været kærester i hele 6 år. Tiden flyver når man har det godt!

Mange hilsner fra Nikolaj og Camilla

www.ellinge.dk
www.ellinge.dk
Tilbage til indhold