2016 Camilla og Nikolaj i Østen Side 5 - Ellinge Billedeserier Øvrige

Ellinge
Et smørhul på Fyn
Ellinge
Gå til indhold
Camilla og Nikolaj i Østen - 2016
Af Verner Eg
Camilla (Jeppesen. Tidligere Pårupvej 58) og Nikolaj er taget på en flere måneders tur til den anden side af kloden.

De er begyndt at sende billeder og tekst hjem, og jeg har fået lov til at bringe et udpluk her på hjemmesiden.
28. maj 2016

Nusa Lembongan og tilbage til Bali

Efter Ubud blev vi samlet op af en chauffør som skulle køre os videre til Sanur. Her havde vi nemlig købt billet til en båd der skulle sejle os til den lille ø Nusa Lembongan, som ligger ud for Balis sydkyst.

Vi havde inden hævet en masse penge, for øen er meget underudviklet og det betød blandt andet, at der ikke var en eneste hævemaskine at finde på øen.

Afsted kom vi med båden. Vi havde sat os bagerst i båden,  for vi vidste fra tidligere erfaringer, at dette var det bedste sted at sidde når bølgerne var høje. Det viste sig at være et godt valg!

Vi ankom sikkert til øen og fik prejet et lift videre til stedet vi skulle bo. Det var et dejligt sted i en mindre landsby. Vi havde eget værelse med lille have, og til stedet var der tilknyttet en lille café og kaffebar.

Dette skulle senere vise sig at være meget nyttigt!

Vi havde besluttet at tage 3 overnatninger på øen, for derefter at finde ud af hvor vi så skulle begive os hen. Især gili øerne var oppe at vende, da vi havde hørt at der skulle være skønt der!

Desværre skete der bare det, at Camilla pludselig begyndte at fryse helt vildt om aftenen. Dette var lidt underligt, da vi altså havde 28 grader. Hun tog derfor sin temperatur og fandt ret hurtigt ud af, at hun havde næsten 40 i feber. Øv.

Resten af dagene på øen gik derfor, for Camillas vedkommende, med at ligge i sengen og bestille mad fra den lille café til levering på værelset.

Nikolaj lejede dog en scooter og kørte rundt på øen til nogle af de flotte steder vi var blevet anbefalet af værterne.
Han besøgte blandt andet “Devils tears”, nogle høje klipper hvor havvandet sprøjter flere meter op når bølgerne rammer.
Nogle steder hvor de høstede og tørrede tang.


Og nogle af øens flotte strande.

Vi besluttede os derfor også for, at det nok var bedst bare at tage tilbage til Bali igen, mest fordi vi så var i nærheden af en læge hvis sygdommen blev værre. Men også fordi vi ret godt kunne lide øen og der er så meget at se og opleve!

Det bliver altså derfor ikke til gili og lombok i denne omgang, men vi er ret sikre på at vi nok skal komme tilbage engang.

Derfor tog vi færgen fra Nusa Lembongan tilbage til Bali, hvor vi blev hentet af en chauffør fra det sted vi havde booket et værelse. Stedet så utrolig luksuriøst ud og havde ikke fået en eneste dårlig anmeldelse, og så kostede det næsten ingenting. Det var virkelig et tilbud vi ikke kunne lade stå til.

Vi ankom efter en times tid til KTS day spa and retreat. Vores base for de næste par dage. Det var skønt at have et rart og ordentligt sted, især når man ikke var helt på toppen.


Personalet på hotellet gav os den varmeste velkomst. Vi blev taget imod af en sød pige ved navn Karisna og en gut ved navn Ketut. Der blev serveret en lækker velkomstdrink og nogle kolde håndklæder, og så fik vi ellers serveret en lækker frokost og slappet af indtil vores værelse var klar.


Hold nu op! Vores værelse var kæmpe! Vi var helt overvældede over at vi kunne få det værelse for kun 217 kr pr. Nat for 2 personer.


Efter at have pakket ud foregik resten af dagen med at snakke med det søde personale og hygge ved poolen. For Camillas vedkommende i skyggen, da hun ellers fik det dårligt.


De øvrige dage foregik næsten på samme måde. Den ene dag var der stor fest om aftenen med live-musik og en af de øvrige dage lejede vi en scooter og kørte ud til Echo beach, hvor vi så solnedgang.


Vi fik også set hvordan ejeren Sudi kunne trylle med kort. Og han var virkelig virkelig god! Vi har aldrig set noget lignende. Hans datter Honesty ville da også lige prøve, men det gik ikke helt ligesådan selvom hun forsøgte på charmerende vis.

Vi blev så forelskede i stedet, at vi forhørte os om ikke vi kunne forlænge vores ophold. Desværre var der dog udsolgt, og vi var nødt til at finde et nyt sted. Vi kunne dog komme tilbage 3 dage efter – og det tøvede vi ikke et øjeblik med!


Sudi  og hans kone ved navn Lilik inviterede med til bryllup den dag vi kom tilbage fra det andet sted. Vi blev fint klædt i traditionelle balinesiske festklæder og så gik turen ellers i bil hen til parret der skulle giftes. Parret arbejdede for Sudi og var meget beærede over at vi ville komme. Vi fik noget at drikke, lidt at spise og fik snakket lidt med gæsterne og en pige ved navn Era fra vores hotel. Derefter var det tid til at få taget billeder med brudeparret på den dertillavede scene. Der var virkelig gjort meget ud af det og vi var rigtig glade for, at vi fik muligheden for at opleve dette.


De øvrige dage gik med at hygge sammen med personalet. Ketut, Karisna, Era, Gede og Novia. De var så søde og vi vil forsøge at holde kontakt med dem allesammen. Skønne mennesker!


Desværre er Era ikke med på billedet da hun fotograferede.

Men her er vi allesammen, på et lidt mislykket billede med solen i øjnene og selfiestang. På ægte asiatisk vis.


Nu sidder vi atter I Seminyak hvor vi har været her de to sidste dage. Vi har fået shoppet en masse og nu går turen desværre hjemad for denne omgang.

Vi har virkelig nydt turen. Vi har lært så meget om kultur, mennesker og hinanden. Vi har mødt en masse søde og rare personligheder, og vi har mødt folk der har taget røven på os eller hvert fald forsøgt.

Hvis nogen spurgte om vi ville tage turen igen ville svaret uden tvivl være JA! Men nu går turen hjemad og det er egentlig også ok, for der er ingen tvivl om at 3.5 måned er lang tid at være hjemmefra – og nu savner vi vidst også vores søde venner og familie en smule.

Vi glæder os til at se jer alle derhjemme og mange tak fordi i havde lyst til at følge med i vores tur! Det har været så hyggeligt.

Mange knus fra Nikolaj og Camillawww.ellinge.dk
www.ellinge.dk
Tilbage til indhold